Masker mod corona: Hvad er mulighederne, og her finder du dem

Masker mod corona: Hvad er mulighederne, og her finder du dem

Siden det blev indført i oktober, at vi i Danmark skal have maske på langt de fleste offentlige indendørs steder, er der kommet mange forskellige bud på, hvilke typer masker mod corona, der kan beskytte os. Hvis du ikke kan finde hoved og hale i, hvad mulighederne er, så kan du få svaret her, hvor du også får svaret på, hvor du finder masker mod corona.

Mange forskellige masker mod corona

Filtrerende ansigtsmasker af den ene og den anden slags, stofmundbind med og uden plads til filter. Ja, der findes rigtig mange forskellige masker mod corona, og det kan være svært at finde ud af, hvilken type der passer bedst til dig.

Der findes tre forskellige slags filtrerende ansigtsmasker, der også kaldes kirurgiske masker. De forskellige kategorier henviser til, hvor høj en filtreringsgrad de har i forhold til partikler for eksempel med corona. Den første type hedder I, og den har en filtreringsgrad på mindst 95%. Det er denne type, som Sundhedsstyrelsen anbefaler, at patienter, almindelige borgere og pårørende bruger. Den anden type hedder II, og den bruges for eksempel af sundhedspersonale. Den har en filtreringsgrad på mindst 98% og er derfor yderst effektiv. Den sidste type, der hedder IIR, har en filtreringsevne, der matcher type II, men den beskytter desuden mod stænk og sprøjt, og det er derfor den mest effektive af disse masker mod corona.

Udover de kirurgiske masker, kan du også bruge stofmundbind. Det gode ved dem er, at de er genanvendelige – du skal dog huske at skifte dit stofmundbind ligeså ofte, som hvis du brugte en filtrerende ansigtsmaske. Et stofmundbind kan vaskes ved 60 grader.

Du kan se dine muligheder for masker m.m. her.

Flere muligheder udover masker mod corona

Bryder du dig ikke om at bruge masker mod corona, kan du også vælge at bruge et visir. Der findes rigtig mange forskellige måder at gå med visir på, så du kan finde den mulighed, der passer bedst til dig. For eksempel kan du få et lille mundvisir, der sidder i en elastik om ørene og støtter på din hage. Det dækker kun mund og næse, så det går ikke ned over øjnene. Der findes selvfølgelig også det klassiske visir, der sættes fast i en bøjle, der sidder henover dine ører og støtter på ansigtet over panden. Du kan både finde det klassiske visir og mundvisiret hos SikkerhedsGiganten.

Brug masker mod corona korrekt

Hvis du vil være helt sikker på, at du bruger masker mod corona på den rigtige måde, så læs mere  om Sundhedsstyrelsens retningslinjer her. På den side kan du holde dig opdateret omkring, hvad der er den bedste type maske i hvilke situationer, så du er helt sikker på, at du bruger din maske korrekt. Husk desuden også at holde afstand og sørge for en god håndhygiejne, da det også er en effektiv måde at beskytte dig selv og andre mod virus.