Derfor skal du bruge blue light briller når du arbejder foran computeren

Derfor skal du bruge blue light briller når du arbejder foran computeren

Din alarm ringer, og det første du gør, er at gennemgå de røde notifikationer på din smartphone. Du spiser derefter morgenmad, imens du tjekker dine sociale medier. Så er det tid til at tage på arbejde, hvor du sidder foran en computerskærm indtil, du har fri.

Når du kommer hjem, er det tid til at slænge sig i sofaen med en film eller Tv-serie. Og når du går i seng igen, spiller du måske et spil på din smartphone eller svarer på beskeder.

Selvom denne rutine måske lyder ekstrem, bruger vi efterhånden meget af vores tid foran forskellige skærme. Fælles for disse skærme, er, at de udsender et blåt lys, der kan være årsag til udtørrede øjne, hovedpine, søvnbesvær og generelt dårligt syn.

Hvordan virker blue light briller?

Det er derfor en rigtig god idé at anskaffe et par såkaldte blue light briller. Brillerne har et specielt lag belægning, der frafiltrerer det skadelige blå lys, der bliver udsendt fra elektronisk udstyr, som dit Tv, din computer, tablet eller smartphone.

Der er mange webshops, der sælger blue light briller, se for eksempel Beskyt Dit Syn. Beskyt Dit Syn, Blue light briller, blokerer det blå lys fra dine digitale skærme osv., og hjælper med at gøre din tid foran skærmen sundere.

Her kan du finde et stort udvalg af blue light briller.

Sådan bruger du brillerne bedst

Du bruger nok en del forskellige skærme i løbet af en dag, og hvis du ikke gider at have blue light briller på hele dagen, er det en god idé at vælge en bestemt aktivitet, hvor du aflaster dine øjne med brillerne.

Et oplagt valg er, når du sidder foran computeren og arbejder, her er du nemlig udsat for belastning over lang tid. Hav gerne brillerne liggende ved siden af computeren, så glemmer du ikke at bruge dem.