Luft til luft varmepumpe: 4 ting du skal overveje, før du køber

Luft til luft varmepumpe: 4 ting du skal overveje, før du køber

En luft til luft varmepumpe kan spare dig for mange penge om året, hvis du for eksempel skifter fra et oliefyr eller elvarme. Det kan derfor være en god investering for mange, men der er selvfølgelig flere ting, du skal overveje, inden du vælger den model, du skal montere til opvarmning af dit hjem. Her får du 4 ting, der er værd at tage med i dine overvejelser, inden du køber din nye luft til luft varmepumpe.

1. Størrelsen på dit hjem har betydning

Da der findes mange forskellige varmepumper, vil en luft til luft varmepumpe typisk have en anden ydelse end en anden. Det er derfor vigtigt, at du kigger på ydelsen for den specifikke luft til luft varmepumpe, du overvejer at investere i. Hvis du skal opvarme et sommerhus, der ikke overstiger 100 m2, er der ikke nødvendigvis grund til at købe en varmepumpe, der kan varme meget mere op. Har du derimod et større sommerhus eller helårsbolig, er det nødvendigt med en luft til luft varmepumpe, der kan nå rundt i hele huset. Er du i tvivl om, hvilken løsning du skal vælge, kan du altid kontakte NovaSolar, der er eksperter i luft til luft varmepumper.

2. Kig på luft til luft varmepumpens SCOP-værdi

En måde at inddele luft til luft varmepumper er ved at se på deres SCOP-værdi. SCOP-værdien er et udtryk for, hvor meget varme du får for den strøm, som din luft til luft varmepumpe bruger. Har en luft til luft varmepumpe for eksempel en SCOP-værdi på 4,5, får du 4,5 kW varme pr. kW strøm, pumpen bruger. Hos NovaSolar kan du finde en luft til luft varmepumpe med markedets højeste SCOP-værdi, nemlig 6,2.

3. Tænk over ekstra funktioner

Forskellige luft til luft varmepumper har forskellige funktioner, og derfor er det også en ting, du skal overveje, inden du vælger din luft til luft varmepumpe. For eksempel kan du vælge en luft til luft varmepumpe, der har indbygget WiFi. Det gør nemlig, at du kan styre din varmepumpe på afstand – faktisk uanset hvor du befinder dig i verden. Har du brug for at varme sommerhuset op på forhånd, eller kan du se på temperaturen, at hunden måske har det for varmt i huset, så kan du styre det hele fra din telefon.

4. Vælg en luft til luft varmepumpe med det ideelle støjniveau

Når du vælger en luft til luft varmepumpe, skal du også tænke over dens støjniveau i forhold til, hvor den skal placeres. Den kan både høres på den del, der sidder udenfor og den del, der sidder indenfor. Vælg derfor en luft til luft varmepumpe, der ikke generer for meget i forhold til dens placering.

Vil du vide mere om emnet, så læs mere om luft til luft varmepumper som investering, så du bedre kan finde ud af, om en luft til luft varmepumpe er den rette løsning for dig og dit hjem.