Hvilke projekter kan man klare selv – Solcelletag

Hvilke projekter kan man klare selv – Solcelletag

Nogle projekter kan man klare selv, mens man må hente professionel hjælp til andre. Forskellige faktorer påvirker, hvorvidt man tør tage chancen med sine egen evner eller ej. Alt afhængig af hvordan man vægter disse faktorer, kan man vurdere, om man bør få assistance på projektet. 

 

De forskellige faktorer præsenteres som: Projektets størrelse, projektet omfang og projektets pris. Her følger en gennemgang af de tre faktorer.

 

Projektets størrelse

Størrelsen af opgaven har afgørende betydning for, om man kan kaste sig over det alene. Diverse små opgaver og diy-projekter i hjemmet henter man naturligvis ikke hjælp til. Måske man søger YouTube igennem for gode råd, men når der er tale om denne størrelse projekt, klarer man det som oftest selv. Skalerer man en smule op til møbelprojekter eller lignende, kan det være en fordel at have en god ven, som ved lidt mere end en selv. På den måde kan man søge hjælp og vejledning med de ting, som man ikke selv kan klare. Er der tale om opgaver af store proportioner, hvortil der eksisterer professionelle håndværkere på området, bør man overveje, om de skal kontaktes. 

 

Projektets omfang

I forlængelse af ovenstående faktor følger projektets omfang. Er der tale om flere forskellige typer evner og kendskab til forskellig faglighed, bør man oftest enten søge vejledning hos faglærte eller ansætte professionelle til opgaven. 

 

Projektets pris

En af den helt tunge sten på vægtskålen er projektets pris. De fleste har råd til at mindre projekter går i vasken. Nogle af dem vil kunne fikses hurtigt og billigt, mens andre vil kunne smides i containeren. Er der derimod tale om et økonomisk tungt projekt vil det oftest være den bedste investering at betale en faglært for at udføre arbejdet. På den måde undgår man at spilde en større sum penge, og man er garanteret, at jobbet er gjort ordentligt. 

 

Solcelletag og pris som eksempel

Her er et eksempel i form af projektet: Solcelletag. Der skal omlægges til solenergi, så derfor skal vi igennem de tre faktorer: Solcelletagets størrelse, solcelletagets omfang og solcelletag pris. Her er alle tre faktorer i spil, men især solcelletag pris vejer tungt. Alene materialerne er dyre, og det får betydning, hvis projektet ikke går som ønsket. Ser man på et solcelletag og dets pris, kun for materialer, og desuden inddrager risikoen for, at det ikke går som planlagt, vil det formentligt ikke kunne svare sig. Et solcelletag har en vis pris, men ved mange leverandører kan man betale for opførslen. At få opført et solcelletag professionelt vil altså have en pris, som ikke er meget dyrere end, hvis man bare købte materialerne. Risikoen for et dårligt resultat er altså ikke den sparede krone værd.