Er smykker til mænd virkelig blevet mainstream?

Er smykker til mænd virkelig blevet mainstream?

Det helt korte svar på denne overskrift må selvfølgelig være et stort og rungende ”ja”! Der kan her i 2022 ikke længere være tvivl om, at smykker i høj grad også har noget at gøre på den mandlige krop. Er man en smule opmærksom på det, når man bevæger sig rundt i det offentlige rum, vil man formentlig hurtigt opdage, at det slet ikke er noget sjældent syn at se en mandsperson gå rundt med ring på fingeren, et armbånd om håndleddet eller en halskæde og halsen. Alt sammen ”blot” til pynt.

Og det er da sådan set også forståeligt nok, at det for mange kan være en overraskelse. Får årtier tilbage var det nemlig mestendels – mange steder udelukkende – kvinder og piger, der gik rundt med disse glimtende genstande for at gøre opmærksom på sig selv. Men turen er i dén grad kommet til mændene.

Smykker til mænd er til dem, der agter at signalere, at de er moderne, og at de tør udfordre konventionerne. Det fortæller naturligvis også noget om, at man er modebevidst og ikke mindst selvsikker nok til at tage disse iøjnefaldende genstande på som supplement til sin øvrige tøjstil.

Historisk set, er det faktisk ikke så særegent, at mændene pynter sig op. Men vi skal godt mange år tilbage for at finde oprindelsen hertil. I helt gammel tid var smykker nemlig et vigtigt statussymbol. Og i det patriarkalske samfund var den slags naturligvis forbeholdt mændene, der kunne fortælle sine omgivelser noget om velstand og social status, blot ved at bære smykker til mænd.

At vi nu står her igen, hvor mændene i høj grad efterspørger smykker, er selvfølgelig ikke gået smykkeforhandlernes næse forbi. De har for længst tilpasset sig det ændrede marked og derfor kan mænd også finde et flot og bredt udvalg af smykker for de største forhandlere.

Senest har udviklingen dog også affødt et helt nyt fænomen. Nemlig nye forhandlere, der satser på at sælge smykker, udelukkende til mænd. Det vil altså sige et smykkeunivers, der er forbeholdt de moderne, modige og selvsikre mænd.

Et strålende eksempel på lige præcis sådanne forhandlere findes i form af den danske internetbutik Jewls. Hos Jewls findes nemlig smykker til mænd i flotte, danske design. Disse design er generelt set enkle og minimalistiske og vil falde i de fleste danske mænds smag. Dertil kommer de velvalgte materialer.

Jewls’ smykker til mænd er nemlig produceret i rustfrit stål, der modstår langt det meste. Det betyder, at du kan have dine smykker på, selv når du er til træning eller i bad. Og du kan sågar desinficere dine hænder i håndsprit uden at skulle bekymre dig om din nye ring fra Jewls.

Jewls’ smykker til mænd holder til det hele og rammer de flestes smag.