Skal du udskifte strædet eller hele strædet?

Skal du udskifte strædet eller hele strædet?

Når din bil begynder at lave mærkelige lyde, kan det være svært at finde ud af, hvad problemet er. Skal du udskifte fjederbenet eller hele fjederbenet? I dette blogindlæg hjælper vi dig med at finde ud af, hvad der er den bedste fremgangsmåde. Det første, du skal gøre, er at tjekke ejermanualen. Mange bilproducenter har forskellige anbefalinger for, hvornår man skal udskifte fjederbenet eller hele samlingen. Honda anbefaler f.eks. at udskifte strutkomponenten hver 50.000 miles, mens Toyota anbefaler inspektion efter 40.000 miles med udskiftning om nødvendigt. Bestil tid til en inspektion eller undersøgelse online på find-autoværksted med prismatch og 3 års FDM-godkendt garanti.

 

Hvis du stadig er i tvivl, er der et par ting, du kan kigge efter for at hjælpe dig med at beslutte dig. Først skal du tjekke fjederbenets beslagets tilstand. Hvis den er revnet eller beskadiget, er det sandsynligvis på tide at udskifte hele samlingen. Det samme gælder, hvis spiralfjedrene viser tegn på slitage. En anden overvejelse er den type kørsel, du foretager. Hvis du ofte kører på ujævne veje eller i terræn, skal du måske udskifte fjederbenet oftere. Det samme gælder, hvis du transporterer tunge byrder i din bil.

 

Det bedste du kan gøre er at tage din bil til en kvalificeret mekaniker til en inspektion

 

De kan hjælpe dig med at afgøre, om problemet er med fjederbenet eller samlingen, og anbefale den bedste fremgangsmåde. En ting, du skal huske på, er, at fjederben er designet til at fungere parvis. Så hvis den ene strut er beskadiget, er det sandsynligvis også tilfældet med den anden strut. Hvis den ene strut er utæt, er den anden sandsynligvis også utæt. Af disse grunde anbefaler vi generelt at udskifte hele fjederbenssamlingen.

 

En anden ting at overveje er din bils alder

 

Hvis din bil er mere end 10 år gammel, kan det være, at fjederbenets beslag er slidte. I dette tilfælde er det bedst at udskifte hele samlingen. Hvis du stadig ikke er sikker på, om du skal udskifte fjederbenet eller hele samlingen, kan du tage din bil med til en mekaniker og bede om deres mening.

Ovenstående blogindlæg diskuterer, hvornår det er bedst at udskifte strutbenet eller hele strutbenet i en bil. Mens struts typisk holder omkring 80.000 km, er der nogle få ting, der kan påvirke deres levetid, såsom den type kørsel, du foretager, og bilens alder. Hvis du er usikker på, om du skal udskifte strutbenet eller hele samlingen, er det bedste at tage din bil til en kvalificeret mekaniker for at få den undersøgt.