Sådan forbereder du din have på en våd og kold vinter

Sådan forbereder du din have på en våd og kold vinter

Når temperaturen falder, og dagene bliver kortere, er det tid til at begynde at tænke på, hvordan du forbereder din have til vinteren. Du vil jo gerne have, at din have skal se bedst ud, når foråret kommer igen. Heldigvis behøver det ikke at være svært at forberede haven til vinteren. Med lidt planlægning og lidt albuefedt kan du sikre dig, at din have er klar til at klare vintermånederne. Her er, hvad du skal gøre:

 

  1. Ryd op i alle døde blade og affald. Dette vil hjælpe med at forhindre sygdomme og skadedyr i at overvintre i din have.

 

  1. Beskær døde eller døende grene fra træer og buske. Det vil fremme ny vækst i foråret. Beskæring af døde grene er en vigtig del af forberedelsen af haven til vinter. Dette vil hjælpe med at forhindre sygdomme og skadedyr i at overvintre i din have, og det vil også fremme ny vækst i foråret. Når du beskærer døde grene, skal du være sikker på at fjerne dem helt fra træet eller busken. Du kan eventuelt klippe dem af 2-3 cm over jorden.

 

  1. Dæk følsomme planter med et lag muldjord. Når du forbereder din have til vinter, er det vigtigt at beskytte følsomme planter mod kulden og holder på fugten i jorden. Du kan gøre dette ved at dække dem med et lag muldjord.

 

Men hvilken type muldjord er bedst at bruge?

 

Du kan bruge flere forskellige typer af muldjord, når du forbereder din have til vinter. For eksempel kan du bruge grus, sand eller barkflis. Men det bedste er nok at bruge en god kvalitet muldjord. Det vil hjælpe med at holde på fugten i jorden, og planterne vil få bedre mulighed for at overvintre.

 

  1. Tag potteplanter med indendørs eller opbevar dem på et beskyttet sted. På den måde beskyttes de mod frost og stærk vind.

 

  1. Tøm slanger og vandingssystemer. Det forhindrer dem i at fryse og knække i det kolde vejr-

 

  1. Kontrollér, om dit værktøj og udstyr er beskadiget. Det vil sikre, at de er i god stand til foråret.

 

  1. Planlæg næste års have. Det vil give dig noget at se frem til til foråret!

 

Ved at følge disse enkle tips kan du nemt forberede din have på vintervejret. Så kom ud og kom i gang! Din have vil takke dig til foråret.

Du kan læse meget mere om hus og have på www.lyshuset.dk.