Privatleasing: Hvornår er det det rette valg?

Privatleasing: Hvornår er det det rette valg?

Det kan være svært at vide, hvad der er den rette beslutning, når det handler om at finde ud af, hvordan din bil skal finansieres. Sparer du op, kan der let gå mange år, før du har råd til drømmebilen, og tager du et billån, kan det også blive dyrt. Der findes forskellige former for privatleasing, og her kan du få svaret på, hvornår det er det rette valg for dig.

Privatleasing er til dig, der har brug for en forudsigelig økonomi

De fleste af os synes, at det er rart, at vi ved, hvilke udgifter der er at se frem mod hver måned. Det giver et overblik og en sikkerhed, der gør det nemmere at planlægge. Men en bil kan være skyld i mange uforudsete udgifter, når et almindeligt servicetjek pludselig viser, at der er noget, der skal fikses, eller du oplever andet, og bilen på den ene eller anden måde skal repareres. Men med privatleasing kan du få en serviceaftale, der gør, at du ikke skal bekymre dig om, om der kommer store regninger ud af det blå, fordi det er inkluderet i en månedlig ydelse. Du betaler altså bare det samme beløb hver måned, og afhængigt af hvilken form for privatleasing du vælger, skal du blot aflevere bilen på værksted engang imellem og ikke bekymre dig om, hvad der står på fakturaen.

Brug privatleasing, hvis du har brug for at skifte bil ofte

Hvis du på forhånd ved, at du gerne vil skifte bil inden for de næste to-tre år, så er privatleasing nok også en rigtig god løsning for dig. Et billån er i langt de fleste tilfælde ikke betalt af på bare to-tre år – så skal du i hvert fald lave nogle store afdrag på det. Men privatleasing løber over en to-tre år lang periode, og når leasingaftalen slutter, så skal du, igen afhængigt af hvilken type privatleasing du vælger, bare aflevere bilen tilbage, og så er du fri til at tegne en ny leasingaftale. Det betyder altså, at du efter få år kan vælge en ny model af bil, for eksempel en nyere eller større, der passer bedre til dine behov et par år frem i tiden.

Privatleasing kan bruges til at skifte bil efter sæson

Vil du gerne kunne køre i én bestemt bil i sommerhalvåret og en anden i vinterhalvåret, så bliver det hurtigt dyrt at have to biler stående, der begge koster i forsikring, grøn ejerafgift, og hvad der ellers hører med. Men der findes en type privatleasing, der kaldes sæsonleasing, hvor du leaser biler efter sæson, så du for eksempel kan køre i en rap sportsvogn i sommersæsonen og en praktisk firhjulstrækker i vintersæsonen. Med sæsonleasing betaler du kun for den bil, du har på vejen den pågældende sæson.

Er du interesseret i privatleasing, så læs mere her hos Agilease. På siden agilease.dk finder du også et bredt udvalg af let brugte premiumbiler til leasing, og kan du ikke finde drømmebilen, hjælper Agilease dig gerne.