PIMA bomuld er det nye indenfor tøjproduktion

PIMA bomuld er det nye indenfor tøjproduktion

I har sikkert set det en masse gange, at der er stor fokus på, hvad materialesammensætningen er, når man kigger på tøj. Bomuld, økologisk bomuld, elastan etc. Men kender du egentlig forskellen, og hvorfor det kan være, at det er noget virksomheder, bruger meget energi på at promovere. Selvfølgelig er det et krav, at forbrugerne skal være oplyst om, hvad produktet indeholder af ting, men der er faktisk også nogle andre grunde til det. Når man kigger på bomuld, som er noget af det mest almindelige indenfor tøjproduktion, så kommer det faktisk også i forskellige afskygninger.

Bomuld bliver udvundet fra en plante, som typisk bliver groet på store marker. Men denne plante har en stor slægt, som altså betyder, at der kommer forskellige typer. Disse typer har selvfølgelig også nogle forskellige egenskaber, som betyder at de kommer med forskellige fordele.

En af de bomuldstyper, som vinder større indpas i tøjproduktionen er PIMA bomuld.

Det giver ekstra styrke

PIMA bomuld kommer oprindeligt fra Peru, men er i dag udbredt til mange forskellige lande, som er begyndt at dyrke disse. Denne plante trives bedst i et fugtigt klima, hvorfor den selvfølgelig ikke kan dyrkes alle steder i verden. Grunden til at denne er blevet mere populær er, at dens materiale kommer med en bedre robusthed. Det betyder helt konkret, at man kan forlænge levetiden på det tøj, som bliver produceret med denne type bomuld. Det menes faktisk at den har op mod 50 % længere levetid end normale bomuldstyper. Processen for at udvinde den er dog også mere omkostningsfuld, da det bliver håndplukket. Grunden til at dette gøres er, at dennes type har lange fibre. For at undgå at disse bliver filtret sammen når de plukkes, bliver man altså nødt til at gøre det i hånden.

Hvorfor benytter virksomheder så denne type bomuld?

Det giver sig selv, at dette kommer til at koste mere, fordi processen for udvinding er længere end den traditionelle. Derfor bliver produktet for forbrugeren også dyrere. Men kan det andet? Ja, der er faktisk flere umiddelbare fordele. T-shirts som er produceret i PIMA bomuld, forbindes også ofte med, at disse har en bedre blødhed på trods af gentagende vaske. Det er fibrene i PIMA bomuld som er mere robuste. Så hvis man kigger på den rene pris, så får man faktisk også et produkt, som ikke kun er mere holdbart, men også vil forekomme blødere i længere tid. Det betyder at man som forbruger ikke har brug for, at man skal skifte sin garderobe ud i samme hyppighed. Så selvom prisen på den enkelte t-shirt er en smule dyrere end nogle af de billige i almindelig bomuld, så har du også et produkt, som kan holde meget længere, hvilket faktisk giver en besparelse på sigt.