interessante fakta om smykker.

interessante fakta om smykker.

Udtrykket smykker er afledt af ordet juvel. Juvel blev opfundet af det franske ord ‘jouel’, som var afledt af det latinske ord ‘jocale’, som betyder ‘legetøj’. Er du klar over, at de ældste smykker er 100.000 år gamle og blev lavet ved hjælp af Nassarius (lavet af almindelig snegle) skaller? Gennem civilisationens historie spillede smykker en afgørende rolle, og det symboliserede en persons sociale status og status. Og det fortsætter stadig.

  • Smykker er lige så gamle som menneskeheden.
  • Var du klar over, at diamanter først blev opdaget og udvundet i Indien? “The Cullinan” er den største diamant, der nogensinde er blevet udvundet. Den vejer 1,3 pund.

 

  • Egypterne og Mesopotamierne (nutidens Irak), de to gamle civilisationer, var pionererne inden for organiseret smykkeproduktion. Deres fremskridt inden for ædelstensindsamling og metallurgi var betydningsfuldt for smykkefremstilling i alle efterfølgende civilisationer. Indere har lavet fine smykker ved at bruge guld og andre ædelstene i næsten 5000 år.
  • I 1477 var det Maximilian af Østrig, der introducerede traditionen med forlovelsesringe. Hans snart kommende kone, Mary of Burgundy, modtog en smukt håndlavet ring som et tegn på kærlighed og løfte om ægteskab.
  • Vidste du, at USA er langt den største forbruger af diamanter efterfulgt af Kina som nummer to og Indien som nummer tre? Statistikker viser, at 75 % af de kommende amerikanske brude modtager diamanter indlejret i guld som deres forlovelsesringe. Forlovelsesringe med diamanter kan ses her.
  • En rubin af god kvalitet er dyrere end en diamant af samme størrelse. Blandt de traditionelle indiske juvelerer er rubin kendt som “Ratnaraj”, hvilket betyder “konge af ædelstene.”
  • Fint designede og unikke smykker fra vesten var påvirket af victoriansk, Romanticisim, Art Deco og renæssance æra.
  • Black Jet-smykkerne, der blev populære under dronning Victorias regeringstid, brugte faktisk kulfossiler, som blev fundet i midten af ​​jura-perioden. De var mellem 150 og 180 millioner år gamle.

 

Fakta om indiske smykker

Den indiske civilisation er en af ​​de ældste civilisationer i verden. Og smykker har været en del af denne civilisation i umindelige tider. Med tiden blev indianerne fremtrædende spillere inden for smykkefremstilling og var angiveligt den højeste producent af smykker i verden.

I gamle dage havde Indien uendelig forsyning af ædle metaller som sølv, kobber og guld. Der var andre materialer, der var tilgængelige i overflod, var elfenben og ædelstene såsom koraller, safir, rubin, agat og diamant. Indianerne kendte teknikken til minedrift og polering af diamanter helt tilbage i oldtiden.

Gamle indianere lavede raffinerede smykker forbundet med deres livsstil og religion. Nogle af de traditionelle smykker fra perioderne Gandharva og Sunga var påvirket af det græske design. Under Akbars styre havde design lånt idé fra iranske designere. Hollandske designs blev indarbejdet sammen med iranske designs på Shah Jahans tid. Dette kan ses i amuletter, halskæder, turbaner og armringe. Kudan og meenakari smykker blev populært under Shah jahans regeringstid.

 

Et af de værdsatte smykker, der blev båret af alle Indiens konger og kejsere, var navaratna-amuletten. Det er et guldsmykke med ni ædelsten indlejret i det. De var diamant, rubin, perle, rubin, smaragd, safir, katteøje, koraller og topas.

Den dag i dag bruger indianerne smykker lavet af guld og sølv for at holde trit med den tradition, som deres forfædre har udskrevet. Du vil finde mænd og kvinder pyntet med guldsmykker til forskellige religiøse lejligheder og begivenheder såsom babyshower, navngivningsceremoni, forlovelser og ægteskaber. Se moderne smykker her.