Når de ældre flytter ind – Køb en plejeseng

Når de ældre flytter ind – Køb en plejeseng

Det er blevet mere normalt, at familier selv tager sig af de gamle i familien, når tiden kommer, hvor de ikke kan bo selv. Efter mange års små eller store afsløringer af livet på plejehjem, har flere børn måtte se i øjnene, at de ikke kan holde til at sende deres gamle forældre afsted på institution. Alternativet er for flere, at de så indlogerer de ældre i deres egen bolig, hvor de forsøger at give dem en mere værdig alderdom. Fænomenet er ikke nyt. I virkeligheden er det en selvfølgelighed i gamle dage. Men med livet i hamsterhjulet og jagten på en perfekt karriere, er samfundets ældre blevet sendt afsted i institution på samme måde som med børn. Selvom det ikke er vendt på en tallerken, er det trods alt en ny tendens, at flere begynder at tage sig af de ældre selv. Måske de mange dokumentarer og afslørende historier om behandlingen af de ældre har sat gang i tendensen. 

 

Men når man så vælger at indlogere de gamle derhjemme, må man forholde sig til, hvordan hverdagen nu kommer til at se ud. For en del vil ændre sig. Fritid er ikke længere fritid. Og ændringen vil skabe nye prioriteringer. Men for at denne ændring kan være en god oplevelse for alle, er det nødvendigt at erkende, hvilken tilstand det ældre familiemedlem er i. Er vedkommende i stand til selv at komme ud af sengen? Og hvilke hjælpemidler er nødvendige, for at hverdagen kan fungere bedst muligt for alle parter? 

 

Plejeseng og andre hjælpemidler

Udvalget af hjælpemidler er mange, og derfor er det også vigtigt at forholde sig konkret til det familiemedlem, som flytter ind. Man må vurdere, hvad vedkommende er i stand til i øjeblikket, og hvordan man vil håndtere det, når vedkommende kan mindre om et par år. Et af de hjælpemidler, som er fornuftigt at investere i fra starten, er en plejeseng. Med en plejeseng får den ældre muligheden for selv at kunne gøre en del. Først og fremmest kan en plejeseng indstilles til en bestemt højde. En af de ting, som de ældre kan finde vanskelig, er at komme ud af sengen. Ikke fordi den er lun og varm. Men fordi den har den forkerte højde. Hertil er en plejeseng det perfekte hjælpemiddel. Derudover kan en plejeseng også give den ældre stor selvstændighed. Fjernbetjeningen til en plejeseng er simpel, og den ældre kan derfor nemt navigere sengen selv. Følelsen af øget mobilitet er til stedet, og giver den ældre mulighed for at være selvstændig. De færreste ældre nyder at miste sin førlighed. Derfor kan en plejeseng være første skridt, i retningen af at få de ældre familiemedlemmer til at trives i deres nye hjem.