Mindst to kørekort til personbil, når man flytter på landet

Mindst to kørekort til personbil, når man flytter på landet

Flere flytter ud på landet, og det resulterer i en decentralisering fra byerne. Færre lever altså deres hverdagsliv i storbyerne. Men det betyder ikke, at livet ændrer sig markant for de familier, der flytter ud. Mange af dem, som flytter på landet, har fortsat en hverdag med skole, arbejde, fritidsaktiviteter, besøg af venner og familie. Men når man vælger at flytte på landet, følger der en del ekstra transport med. Har man børn, der går til sport, eller har man selv diverse fritidsaktiviteter, følger der ikke kun transporttid til arbejde og aflevering i institution eller skole. Så kan man roligt regne med at skulle lege fragtmand i de timer, hvor man har fri. For med de lange afstande kan man ikke altid regne med, at børnene selv kan transportere sig til deres fritidsaktiviteter.

Bil er afgørende

For at hele skemaet kan gå op i en højere enhed, kræver det derfor et større logistisk arbejde. I første omgang er det nødvendigt at have kørekort til personbil. Uden et kørekort til personbil vil man hurtigt se sig fanget på landet. Dertil skal man naturligvis have en bil. Er man en større familie, kan det til tider ikke være nok med én bil. Hvis begge forældre arbejder væk fra hjemmet, vil man være nødsaget til at købe en bil nr. 2. Derfor er det også vigtigt, at der er flere i husstanden, der har et kørekort til personbil. Flytter man på landet, mens man har relativt små børn, vil det altså være mor og far, der skal have kørekort til personbil. På den måde kan man sikre at forældrene kan komme på arbejde, børnene i institution og i skole. Men noget af det vigtigste man får ud af de to biler, er friheden til fortsat at kunne bruge sin fritid, som man vil. Børnene kan komme til sport inde i byen, eller fragtes til venner, der bor længere væk. Også som forældre betyder de to biler og to kørekort til personbil, at man har frihed til at nyde sin fritid væk fra hjemmet. Enten gennem sin hobby eller ved at besøge venner og familie.

Når børnene bliver gamle nok

Fordelen ved at have to biler er, at når børnene bliver gamle nok, kan de selv få kørekort til personbil. Herefter kan de selv sørge for at transportere sig til deres fritidsaktiviteter. Selvom et kørekort til personbil dog ikke betyder, at man altid kan låne sig til sine forældres bil. Men så kan man heldigvis købe sin egen, og på den måde udnytte, at man er blevet selvstændig og gammel nok, til at have taget et kørekort til personbil. Nu har både børn og forældre altså den optimale frihed.