Korttidsleasing: Hvad er det, fordele, ulemper mv.

Korttidsleasing: Hvad er det, fordele, ulemper mv.

Hvis du som privatperson står med et behov for at anskaffe sig et køretøj i en kortere periode, så kunne korttidsleasing måske være den helt rigtige løsning for dig. Men hvad er korttidsleasing egentlig, og hvad er fordelen ved at vælge netop denne leasingtype. I denne lille artikel vil vi forsøge på en kort og overskuelig måde at give dig et svar på disse spørgsmål

1. Hvad er korttidsleasing?

Korttidsleasing er nemlig som navnet antyder en leasingform, hvor man for en månedlig ydelse for brugsretten over et køretøj i en kort periode. Dette kan vise sig at være den helt perfekte løsning, hvis du af den ene eller anden årsag akut skulle have brug for en pålidelig bil. Korttidsleasing svarer således på mange måder til traditionel billeje. Der vil i de fleste tilfælde dog blot være tale om en markant billigere løsning, hvilket bestemt gør det værd at overveje korttidsleasing fremfor billeje.

2. Hvorfor vælger folk at korttidslease?

Grundene til at folk vælger at korttidslease varierer lige så meget som de personer der leaser bilerne. Man kunne f.eks. have brug for et køretøj i forbindelse med et kursusophold eller måske har man blot brug for en bil mens man venter på at ens købte bil skal ankomme. Uanset hvad, så er det bestemt muligt at finde et godt tilbud på en korttidsleaset bil ved blot at søge på nettet. og faktisk vil du uden tvivl blive overrasket over, hvor billigt det egentlig kan lade sig gøre at få fingrene i en god bil på kort basis.

3. Hvordan fungerer korttidsleasing så?

Korttidsleasing vil typisk fungere ved at man leaser køretøjet på månedsbasis, hvorefter du blot skal betale et fastsat beløb pr. kørt kilometer. Og en typisk leasingaftale vil indeholde et aftalt kilometertal, der så helst ikke skal overskrides. For hvis dette sker, så vil du komme til at betale ekstra for samtlige ekstra kørte kilometer. Til gengæld vil du som standard slippe for at skulle betale den ofte høje engangsydelse man kender fra almindelig leasing. Så her drejer det sig naturligvis om at veje fordele op imod ulemperne for at se om korttidsleasing nu er den rigtige løsning for dig. Disse fordele og ulemper vil vi nu tage et nærmere kig på.

4. Fordele ved korttidsleasing

Fordelene ved korttidsleasing er mange, og inkluderer:

  • En kort leasingaftale til en fast pris.
  • En billigere løsning end traditionel billeje.
  • En god måde at få et køretøj, hvis der er tale om et akut behov.
  • En overskuelig samlet pris.
  • Ingen større engangsbeløb som hos traditionelle leasingaftaler.
  • Du vil i langt de fleste tilfælde slippe for at skulle betale vedligeholdelsesudgifter på køretøjet.
  • Dine ekstra afgifter, reparationer, forsikring m.m. vil typisk være dækket af leasingaftalen.

5. Ulemper ved korttidsleasing

Fordelene ved korttidsleasing er således klokkeklare, men hvad så med ulemperne? For hvor der er fordele, så vil der typisk også være ulemper – og dette gælder såmænd også for korttidsleasing. Disse omfatter:

  • Prisen for overkørte kilometer koster meget.
  • Hvis du kører mindre end det aftalte kilometertal, så vil de resterende kilometer typisk ikke blive modregnet.
  • Mange korttidsleasing kontrakter kan ikke siges op, så vi anbefaler derfor at du leaser på månedsbasis hvis muligt.

Afslut din læsning ved at finde ud af endnu mere om korttidsleasing.