Hjælp til børn og unge som vokser op i en familie med misbrug

Hjælp til børn og unge som vokser op i en familie med misbrug

Børn og unge som vokser op i familier med misbrug vil ofte få problemer med at forholde sig til sine medmennesker, senere i livet. Som unge og senere som voksne vil mange af disse mennesker opleve personlige identitets konflikter og kriser, samt lav selvfølelse og vanskeligheder med at sætte ord på egne følelser.

 

Nogle af disse børn og unge vil også derfor få psykiske problemer senere i livet.

Det vil ofte være problemer som depression, angst, apati, spiseforstyrrelser og følelsen af ensomhed kan vare ved, selv når de bliver voksne og flytter væk hjemmefra.

 

De kan også opleve at de undertrykker deres egne følelser af glæde, sorg, angst og vrede, samt føle sig afmægtige eller have overdreven forståelse overfor andre. Dertil er de også i risiko for selv at udvikle et misbrug senere i livet, og de skal derfor være ekstra opmærksomme på deres eget alkoholforbrug.

 

Få professionel hjælp

 

Det gælder selvfølgelig om at få sat hjælpen ind så tidlig som muligt. Men i langt de fleste tilfælde står misbruget i en familie på i ca. 10-15 år før misbrugeren får hjælp og behandling og for mange kommer hjælpen aldrig. Desværre er det også ofte at disse følgevirkninger først kommer og bliver opdaget når barnet er blevet voksen, også kaldet (voksne børn af alkoholikere).

I A Misbrugsbehandling har vi mere end 20 års sammenlagt erfaring og ekspertise med ambulant behandling af alkoholmisbrug, anonym afrusning og effektiv alkoholbehandling. Vi kan hjælpe hele familien og vi gør brug af Minnesotamodellen og kognitiv adfærdsterapi, som er nogle af de mest anerkendte og effektive former for behandling af alkoholisme.

 

Vi har hjulpet hundredvis af alkoholikere på vejen mod et normalt og ædru liv, hvor negative konsekvenser fra et alkoholmisbrug, ikke længere dominerer hverdagen. Vi hjælper også voksne børn af alkoholikere med samtaler, kognitiv adfærdsterapi og undervisning.

 

Når du går i ambulant alkoholbehandling hos os, bliver du mødt af gennemprøvede metoder og professionelle alkoholbehandlere og terapeuter, som har stor forståelse for dig og din situation.

 

Se hvordan vi kan hjælp her: https://amisbrugsbehandling.dk/alkoholmisbrug/behandlingssteder-for-alkohol/alkoholbehandling-koebenhavn.html

 

Hvor mange børn vokser op i familier med misbrug?

 

  • 000 børn fra 0-18 år vokser op i familier med alkoholmisbrug
  • 000 19-35-årige siger, at de er vokset op i en familie med alkoholmisbrug
  • 000 over 35 år siger, at de er vokset op i en familie med alkoholmisbrug
  • 000 danskere lever lige nu i eller er vokset op i en familie med alkoholmisbrug

 

Der findes også rigtig god hjælp at hente hos https://tuba.dk/

Rigtig mange har børn og unge af misbrugere kan få gratis hjælp her.

Som misbruger eller som voksent barn af en misbruger vil de negative problemer og følgevirkningen aldrig løse sig selv. Det gælder om at åbne op og være ærlig omkring sine problemer og udfordringer, så man kan få professionel hjælp.  Rigtig mange formår at få et ganske almindeligt liv hvis de får hjælp i form af samtaler, terapi eller andet.

Det er aldrig for sent at bede om hjælp, problemet løser ikke sig selv.

Anders Nebelong, Misbrugskonsulent