4 tips til at bygge dit eget skrivebord

4 tips til at bygge dit eget skrivebord

I denne artikel giver vi dig 4 generelle tips til at bygge dig eget skrivebord fra bunden. Dette kan være en glimrende løsning for den kræsne bruger, der ellers har svært ved at finde den rette løsning på markedet.

  1. Start med en plan

Tegn et billede af dit skrivebord på et stykke papir. Mærk de dele, du vil bygge, og sørg for, at du har nok materialer ved hånden til at udføre arbejdet. Hvis du bruger en finerplade eller dør, skal du først skære stykkerne til, og derefter skære en dado (en rille) i den ene langkant af hvert topstykke, så du kan fastgøre benene, alt efter benenes monteringskrav. Hvis du bruger en indkøbt bordplade, skal du lægge den med forsiden nedad på savhestene, derefter markere placeringen af ​​de øverste og nederste sarger til benene og skære døren til i længden. Monter skinnerne på pladen ved hjælp af lim eller skruer. Brug en overfræser med en afrundet bit til at glatte ender og sider af bordpladen.

  1. Vælg den rette bordplade

De øverste og nederste overflader på dit skrivebord vil sandsynligvis være finér, hvilket er et relativt billigt og alligevel flot materiale. Bare sørg for at bruge en finer, der er bygget til udvendig brug, såsom finer, der er blevet trykbehandlet med en udvendig harpiks. Dette er vigtigt, hvis du vil bejdse træet (hvad vi anbefaler), hvilket vil hjælpe med at forsegle træet mod fugt. Den gode nyhed er, at en udvendigt klassificeret finer vil være billigere end en færdig bordplade i massivt træ.

  1. Monter benene

Du kan købe ben lavet af stort set ethvert materiale, men stål eller pulverlakeret stål vil være det billigste (og ofte også det flotteste). Benene vil du nærmest altid have købt præfabrikeret, og de fås i et væld af kvaliteter, prislejer med mere. Hvis du for eksempel ønsker, at dit endelige skrivebord skal være et hæve sænkebord, kan du sørge for dette ved at købe et hæve sænkestel til din bordplade. Alternativt kan du købe et regulært bordstel eller bordben. Fælles for alle disse er, at de i dag typisk leveres med monteringsvejledning såvel som de nødvendige skruer med videre. Typisk er det nemt og belejligt at montere benene, og dette gøres ofte ved blot at skrue benene i. Dog anbefaler vi, at du her er opmærksom på, at skruerne passer til din bordplades tykkelse, da du ellers risikerer at skrue skruerne op igennem bordpladens overflade, hvilket selvfølgelig vil ødelægge bordpladen.

  1. Få det til at se godt ud

Du påfører finishen med en pensel, rulle eller sprøjte. Jeg kan godt lide at bruge en rulle til at påføre pletter, for det giver et flot og jævnt lag. Brug en børste til at udfylde alle de små afkroge. Hvis du ønsker et professionelt resultat, kan du med fordel bruge en sprøjte, såsom en HVLP-sprøjte, til at påføre en klar finish. Start med at male undersiden af bordpladen, og rul eller børst derefter toppen og siderne. Lad finishen hærde i henhold til producentens anvisninger.