Gaming i weekenden? Her er 5 gode råd til online sikkerhed

Gaming i weekenden? Her er 5 gode råd til online sikkerhed

Flere og flere af os bruger mere og mere tid på at spille spil online. Men uanset om du gamer alene, med venner eller med ukendte brugere, er det vigtigt at være opmærksom på risiciene ved at game online.

 

Hacking er cyberkriminelles yndlingsspil

 

Du tror måske ikke, at det er nødvendigt at lægge den samme omhu i at beskytte dig selv online, mens du spiller, som du ville gøre, når du indtaster dine kreditkortoplysninger på netbank eller foretager køb online, men det er det! Stærk cybersikkerhed skal altid være top-of-mind.

 

Afhængigt af dit valg af spil, kan en stor mængde personlige oplysninger stjæles fra din spilkonto. Dit navn, adresse, e-mail og endda dit kreditkortnummer kan blive kompromitteret, hvis hackere kan få adgang til dine kontooplysninger.

 

Her er fem gode og enkle råd fra Moxso til at være sikker, når du gamer:

 

1. Vælg et sikkert brugernavn

 

Det er vigtigt at beskytte dine personlige oplysninger, når du gamer. Noget så simpelt som et ikke-gennemtænkt brugernavn kan gøre dig sårbar over for svindlere online. Når du vælger et brugernavn, må du aldrig bruge dit navn eller navnet på familiemedlemmer, din adresse, din alder, din fødselsdag eller nogen af ​​dine kontaktoplysninger.

 

At inkludere information om dig selv i et brugernavn kan give svindlere nok oplysninger til, at de gør dig til et mål for hackerangreb.

 

2. Vær forsigtig med downloads

 

Det kan være lokkende at downloade snydekoder eller mods til dine spil. Men det kan være farligt, hvis du downloader dem fra andre hjemmesider end spillets officielle hjemmeside. De kan indeholde malware som vira, der kan beskadige din computer eller mobil og give hackere adgang til dine personlige data.

 

Hvis du spiller på mobilen, så download kun apps eller ekstra indhold fra den officielle app-butik.

 

3. Tjek dine privatlivsindstillinger

 

Ændring af dine privatlivsindstillinger kan påvirke, hvem der kan se, om du er online, hvem du kan spille med, og om folk kan se, hvilke spil du spiller.

 

Alle spil og konsoller er forskellige, så sørg for altid at tjekke indstillingerne for at se, hvad standardindstillingerne er, og hvad dine muligheder er.

 

4. Beskyt din identitet

 

Ligesom dit brugernavn ikke skal indeholde nogen personlige informationer, så skal du heller ikke oplyse personlige ting om dig selv i chats, når du gamer online. Hvis du har et profilbillede til din konto, så sørg for, at du bruger en avatar eller et billede, der ikke henviser direkte til dig.

 

5. Opret en god adgangskode

 

En stærk adgangskode til dine konti er meget vigtigt. Brug en blanding af store og små bogstaver, tal og tegn for at holde det så sikkert som muligt. Undgå adgangskoder, der er lette at gætte, og så skal du aldrig genbruge dine adgangskoder!