Boligmarkedet i Spanien 2022

Boligmarkedet i Spanien 2022

Spanien er med god grund et kendt turistmål. Med sit solrige vejr, interessante kultur og velsmagende mad er det ikke underligt, at så mange mennesker strømmer til landets kyster hvert år. 

Hvis du overvejer at flytte permanent til Spanien, er du ikke alene – mange mennesker tiltrækkes af landet på grund af dens afslappede livsstil og middelhavs-charme.

 

Men før du tager springet og køber en ejendom i Spanien, er det vigtigt at lave din research og forstå den aktuelle situation på boligmarkedet. 

I dette blogindlæg giver vi dig et overblik over markedsforholdene i Spanien og nogle tips til, hvordan du som køber kan navigere på markedet.

 

Den aktuelle situation på det spanske boligmarked 

Det spanske boligmarked har lige efter den globale pandemi oplevet en enorm vækst og flere områder er nu igen ved at være på højde prismæssigt som før finanskrisen i 2007/2008 hvor det spanske boligmarked nærmeste krakkede totalt.

 

Efterspørgslen på gode boliger hvor det er muligt at arbejde remote er af høj værdi og når der kommer gode boliger til salg i Spanien så findes der næsten med det samme en der gerne vil glæde af den gode spanske kultur og livsstil eller bare muligheden for at arbejde remote under varmere  himmelstrøg gør at de køber boligen.

Udbuddet af nybyggede boliger der er til salg i Spanien og specielt på Costa del Sol er stadig stort men i de populære områder og byer som Marbella eller Fuengirola er der mangel på gode byggegrunde til at bygge nye boliger.

Hvad betyder dette for købere? 

Hvis du overvejer at købe en ejendom i Spanien, er det nu et godt tidspunkt at begynde at lave din research. Det er dog vigtigt at huske på, at selv om priserne er fornuftige i øjeblikket, vil de sandsynligvis ikke forblive sådan længe. 

De bedste tilbud vil går hurtigt, så hvis du finder noget, du kan lide, skal du ikke tøve med at fremsætte et tilbud.

Bolig køb i Spanien er trods alt stadig en god investering om du så bare søger drømmeboligen til eget brug eller du søger en god feriebolig på Costa del Sol

 

Konklusion 

 

Du skal ikke regne med at priserne falder ret meget hvis de faktisk falder. 

Til trods stigende renter og høj inflation så er der stadig mange penge stærke købere der er interesseret i at købe en bolig i Spanien