4 ting du skal have for øje, når du køber maling billigt

4 ting du skal have for øje, når du køber maling billigt

Hvis du nogensinde har malet din bolig, så ved du sikkert udmærket hvor dyrt det hurtigt kan gå hen og blive. Der skal jo både købes pensler, maleruller, malertape, plastafdækning og ikke mindst litervis af maling – og dette kan lynhurtigt komme til at løbe op i pris. Af denne vælger rigtig mange folk da også, at købe så billig en maling som overhovedet muligt, der desværre ofte vil kulminere i et middelmådigt resultat. Når dette så er sagt, så kan man dog sagtens finde billig maling i en glimrende kvalitet. Det eneste der kræves er, at du holder øje med disse 4 ting, når du køber maling billigt. På denne måde vil du nemlig være sikker på at få en god kvalitet, samtidigt med at du sparer en masse penge.

1. Hold øje med bindemidlet

Når det kommer til billig maling, så bør du som det allerførste tjekke hvor meget bindemiddel der er i malingen. Bindemidlet er nemlig en utrolig vigtig komponent, når det kommer til malingens dækkeevne. Bindemidlet har som navnet antyder nemlig til formål at binde de forskellige bestanddele i maling sammen – og jo mere bindemiddel der er i en maling, jo bedre vil den dække. Og når det kommer til billig maling, så er det her rigtigt vigtigt at du holder dine øjne åbne. For hvis du ikke passer på, så kan du ved et uheld komme til at købe en maling med al for lidt bindemiddel – der således ikke vil have en tilstrækkelig dækkeevne.

2. Pigmentindholdet

En billig maling ville naturligvis ikke være noget som helst værd uden pigmenter. For pigmenter er jo netop det, der giver malingen dens helt unikke farvekvalitet. Din malings pigmentindhold vil desuden også være med til at bestemme, hvor god en dækkeevne og farvestabilitet der er tale om. Heldigvis kan du i dag sagtens finde kvalitets maling billigt på internettet, hvor du vil kunne finde maling der indeholder rigelige mængder af både bindemiddel og pigment.

3. Fyldstofferne

Selve ordet fyldstof har måske ikke lige den mest positive klang. Mange folk vil jo netop associere fyldstoffer med noget, der er beregnet til at erstatte noget andet. Men både når det kommer til dyr maling og billig maling, så kunne denne association ikke være længere fra sandheden. Fyldstoffer spiller nemlig en væsentlig rolle, når det kommer til selve malingens struktur og påføringsevne. Især når det kommer til mat maling, så vil fyldstoffer typisk være det element der sørger for at maling nedtones – og rent faktisk bliver mat. De mest almindelige former for fyldstof i maling er talkum, kridt eller kaolin.

4. Husk at overveje din malings opløsningsmiddel

Selvom bindemiddel, pigment og fyldstoffer udgør selve kernen i din maling, så vil den til sidst også have brug for en god dosis opløsningsmiddel. I langt de fleste tilfælde vil opløsningsmidlet ganske enkelt være vand, men der findes dog visse undtagelser. Især udendørsmaling eller maling til badeværelser og køkkener vil kræve et noget mere robust opløsningsmiddel, såsom f.eks. terpentin eller xylen. Beslut dig derfor i forvejen for, hvad det egentligt er du ønsker at bruge din maling til – og vælg efterfølgende maling herefter.