Vinduespudser nyheder

Vinduespudser nyheder

De fleste tænker jo nok at der ikke kan være mange nyheder inden for et gammelt fag som vinduespudsning, men der er faktisk sket en del de sidst par år

Oprindeligt arbejdede en vinduespudser med vinduespolering

Traditionel set blev vinduerne polereret med vand, sæbe og en klud eller avispapir, deraf udtrykket vinduespolering.

I mange år har en vinduespudser dog brugt en squizzer og en indvasker til at rengøre ruderne. En squizzer er basalt set en skinne med et stykke tilpasset gummi påsat et håndtag der kan skrabe ruden ren for vand. Men først anvendes indvaskeren der er et håndtag typisk med en fiberpels til at vaske ruden.

Er ruden rigtigt beskidt, kan det være at den skal have flere omgange, eller hvis der er noget der sidder fast, skal man måske have fat i en vinduesskraber eller kniv til at fjerne fx fastgroet skidt eller andet der sidder ekstra godt fast.

Arbejdet med en squizzer og en indvasker kaldes generelt for vinduespudsning, selvom det nok mere er en vask og afskrabning der foregår. Som regel tørres kanterne også lige af for overskydende vand.

De dygtige vinduespudsere kan pudse ret hurtigt, og kan således klare flere vinduer med et godt resultat på kort tid. Og med en professionel vinduespudsning får du med det samme et godt resultat, uden striber.

Striber er spor efter at vandet er blevet skrabet af, og mange ikke professionelle vil typisk efterlade striber som tydelig kan ses, især hvis solen når at tørre ruden. En professionel vinduespudser med erfaring og håndelag, vil ikke efterlade hverken striber eller overskydende vand efter at have pudset vinduerne.

En vinduespudser udfører nu også vinduesvask

Det nyeste skud på stammen inden for vinduespudserfaget er vinduesvask.

Det foregår med noget man kalder rent vand, som faktisk bare er vand renset for kalk så der ikke efterlades kalkstriber eller spor efter rengøringen. Derudover anvendes en specielt blød børste hvor vandet sprøjtes på ruden samtidig med at børsten køres over ruden.

Det er en meget effektiv måde at rengøre ruder på, især i højden hvor vinduerne kan være svære at nå. Men flere og flere vinduespudsere anvender også vinduesvask i jord højde, da man med et vaskeanlæg kan nå mange flere ruder på kortere tid.

Et vaskeanlæg er en dyr investering for en vinduespudser, så prisen for kunderne er typisk den samme som ved vinduespudsning, men det er ikke kun ruderne der bliver rengjort, det er hele vinduet inklusive karme og sålbænk.

Udstyret der anvendes til vinduesvask er også meget anvendeligt til at rengøre solceller, hvorfor mange vinduespudsere også har kastet sig over den opgave.

Servicefradrag er stadig gældende

Selv om man får vasket vinduet i stedet for pudset, så kan man stadig få service fradrag på vinduespudsning. Skat nævner at fradraget har en værdi af ca. 26 % i 2022, så det bliver godt hundrede kroner du sparer på en vinduespudsning til 400,-. Man skal selv huske at opgive udgiften til Skat, men det er enkelt gjort, og det gør prisen på vinduespudsning eller vinduesvask noget billigere.