Sådan tyverisikrer du dit hus inden rejsen

Sådan tyverisikrer du dit hus inden rejsen

Sommeren er en dejlig tid til at nyde naturen og tilbringe tid sammen med venner og familie, men det er også et godt tidspunkt at sikre, at dit hus er sikkert, inden du pakker taskerne og tager på ferie. Mens du er væk, har tyvene flere muligheder for at komme ind i dit hjem uden at blive bemærket af naboer eller forbipasserende, som ellers ville lægge mærke til, hvis noget så mærkeligt ud. Så her er nogle tips til, hvordan du kan beskytte dig selv, mens du er væk:

Før du tager afsted

  • Fjern post fra din hoveddør og din bagveranda.
  • Fjern aviser fra din hoveddør, især hvis de stadig er i deres plastikindpakning. Målet her er at få det til at se ud, som om der ikke er nogen hjemme.

Sørg for dit alarmsystem

Hvis du har et alarmsystem, skal du sørge for, at det er indstillet, og at du har koden til det. Du kan også sætte et skilt på din dør med teksten “alarmen er aktiveret”.

Hvis du ikke har et alarmsystem, er der andre måder at afskrække indbrudstyve fra at bryde ind i dit hus, mens du er på ferie. For eksempel:

  • Sæt lys rundt om dit hus, så indbrudstyvene ikke let kan slippe væk med deres bytte efter indbruddet (eller gør dem i det mindste mere synlige).
  • Sæt skilte op med “Pas på hund” eller lignende budskaber – dette vil skræmme potentielle ubudne gæster væk.

Alt skal låses

Låse er billige og nemme at installere.

De sikrer ikke kun dit hus, men giver også et ekstra lag beskyttelse mod tyveri og hærværk. Desuden er låse ikke dyre! Du kan købe en grundlæggende lås med dødbolt i et hvilket som helst byggemarked for mindre end 25 kroner. Hvis du ikke ønsker noget, der ser så “almindeligt” ud, er der masser af muligheder med mere dekorative designs, der vil få dit hjem til at skille sig ud uden at koste dig dyrt (som denne her). Det tager kun få minutter for en person med minimale håndværkerfærdigheder som mig selv – og endnu mindre tid, hvis du hyrer en anden person, der ved, hvad han eller hun laver – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang i dag!

Teamwork makes the dream work

Som ejer kan du sørge for, at alle, der har adgang til dit hjem, ved, at de ikke må gå ind eller bruge disse ting, mens du er væk. Du bør også sørge for, at de ved, at de ikke må lukke andre ind. Selv hvis de har en nøgle, bør de ikke lukke nogen ind i huset uden at ringe først.

Du bør også minde dem om, at alle døre skal låses, når der ikke er nogen hjemme, og før de går ud af en eller anden grund.

Luk garagedøren, hvis det er muligt

Hvis garagedøren ikke kan lukkes, skal du bruge en tung genstand til at holde den lukket. Sørg for, at garagedøren er låst, når du forlader den. Brug en garageportlås, der er godkendt af Underwriters Laboratories (UL) eller et andet anerkendt testbureau, og sørg for, at den er installeret korrekt.

Dine værdigenstande

Det vigtigste er at tage værdifulde genstande ud af dit hjem, inden du tager på ferie. Du bør heller ikke efterlade dyre genstande i din bil, da den let kan blive brudt op. Hvis du har værdigenstande, der er synlige gennem vinduerne, f.eks. smykker eller tv, skal du sørge for, at de er gemt godt væk, så ingen kan se dem og forsøge at bryde ind.

Endelig skal du ikke efterlade dyre genstande i dit hus eller din bil!

Læg en genstand, der er let identificerbar, i din postkasse (f.eks. et stykke papir eller en lille kasse) for at afskrække potentielle tyve fra at bryde ind i dit hjem, mens du er væk.

Placer en let identificerbar genstand i din postkasse (f.eks. et stykke papir eller en lille kasse) for at afskrække potentielle tyve fra at bryde ind i dit hjem, mens du er væk.

Læg højst en dags post i postkassen, hvis der overhovedet er nogen. Hvis nogen er på udkig efter et let mål, vil de sandsynligvis gå forbi huse, der ser beboede ud, og fortsætte til andre huse, indtil de finder det, de leder efter.

Forhåbentlig vil disse tips hjælpe dig med at føle dig mere sikker i dit hjem, inden du tager på ferie. Hvis der er andet, vi kan gøre for at hjælpe, så lad os endelig vide det!