Sådan får du succes med jobsamtalen

Sådan får du succes med jobsamtalen

Skal du til jobsamtale? Stort tillykke! Du er nu tættere på dit drømmejob, og i teorien er det kun en samtale, der står i vejen for, at du kan fejre et nyt job. Men det kræver også, at jobsamtalen går godt. Og skal den gøre det, så skal du forberede dig godt.

 

Det kan dog være nervepirrende at gå til jobsamtale. Dog kan du gøre meget ved det, hvis du gør dig umage og sikrer dig, at du tager dig til at sætte dig godt ind i virksomheden og forberede dig til jobsamtalen.

 

Med den rette tilgang, forberedelse og attitude kan du klare jobsamtalen og forhåbentlig lande dit nye drømmejob. I artiklen her får du gode råd til, hvordan du klarer jobsamtalen i første hug.

Vigtigheden i at forberede dig grundigt til jobsamtalen

En jobsamtale er meget vigtig, når du søger det næste skridt i din karriere. Den er afgørende for, om du får jobbet eller ej. Hvor godt du præsterer under samtalen, vil direkte afspejle dine chancer for at lande jobbet efterfølgende. Derfor skal du tage det seriøst og forberede dig grundigt.

 

Det vigtigste er, at du undersøger den virksomhed, du søger til, grundigt. Lær alt om deres produkter, tjenester og måske endda værdier og visioner. Derudover skal du være bevidst om, hvad det er for en profil, de søger. Altså hvilke krav du skal leve op til.

 

Det er nemlig de krav og behov, som virksomheden har, som du skal matche med det, som du kan bidrage med. Hvis der er et match, vil du med større sandsynlighed kunne lande jobbet.

Sådan kan du selv forberede dig på din jobsamtale

Start med at undersøge virksomheden. Det er det helt rigtige sted at starte. Brug lidt tid på at forstå hvem de er. Orienter dig også i det, som der sker omkring dem. Altså med nyheder og andet, der er relevant.

 

Du skal også researche på den rolle, du søger. Du skal vide præcis, hvilke færdigheder og erfaringer de leder efter hos deres ideelle kandidat. Du skal vide, hvad de har brug for fra dig, så du kan byde dig til bedst muligt. Det er også den øvelse, du laver med din jobansøgning, men det er vigtigt, at du også er skarp på det til jobsamtalen. Meget vigtigt endda.

 

Husk også, at det er okay at fejle. Øvelse gør mester, og jo flere gange du er til jobsamtale, jo bedre bliver du til det. Så bevar modet og lær af det, hvis du fejler en gang eller flere.

 

Kobl din jobansøgning med din jobsamtale

Inden du kommer til jobsamtalen, skal du skrive en god jobansøgning og et godt CV. Det danner grundlag for, at du bliver kaldt ind til selve samtalen. Det er dem, der giver det rigtige, gode indtryk, som du skal skabe for dig selv.

 

Men til selve jobsamtalen skal du også trække på det, som du har skrevet i din ansøgning. Du skal blive ved med at vise, at du kan bidrage, og at din faglighed matcher de krav, der er listet i opslaget.

 

På den måde bliver arbejdsgiveren bekræftet i, at du rent faktisk kan alt det, som du har skrevet. Og det er en god ting og gør det mere sandsynligt, at du bliver ansat.