Kan jeg stadig foretage en familiehandel i 2022?

Kan jeg stadig foretage en familiehandel i 2022?

Hvis du går og spekulerer på, om du mon stadig kan foretage en familiehandel i 2022, så er svaret naturligvis ja. Og måske giver det endda bedre mening at gøre i dag end nogensinde før. Med stigende boligpriser og med et boligmarked, som virkelig galoperer afsted, så har du virkelig muligheden for at give din formue videre til næste generation, uden at det kommer til at koste en masse unødvendige afgifter.

 

De nye ejendomsvurderinger er kommet

Hele essensen af en familieoverdragelse er netop, at du kan sælge din ejendom til et nærtstående familiemedlem til 15% under den seneste offentlige ejendomsvurdering.

 

Nu er der kommet nogle nye ejendomsvurderinger, som betyder, at du har mulighed for at overdrage boligen helt ned til 20% under værdien. Dog er der nogle særlige betingelser, der skal gøre sig gældende, før reglerne for den nye ejendomsvurdering, gør sig gældende.

 

I det hele taget bør du overveje, om det bedre kan svare sig at benytte dig af de originale regler. Hvis det er mange år siden, at ejendommen sidst er blevet offentligt vurderet, så er din bolig med garanti meget mere værd i dag.

 

Ved at overdrage den til dit barn, kan barnet først og fremmest spare en masse afgifter, og dernæst købe ejendommen til en pris, som er langt under markedsprisen.

 

En rigtig god måde at give finansielle videre til næste generation.

 

Hvordan kommer du i gang?

Hvis du gerne vil lave en overdragelse, så kan det måske være lidt svært at vide, hvordan du lige bærer dig ad. Der er nemlig en del juridiske processer i forbindelse med en familieoverdragelse. Det kan være en rigtig god idé at tage kontakt til en advokat eller en anden form for juridisk rådgiver såsom Familiehandlen.

 

Her kan du modtage den rådgivning, som er nødvendig, og du er dermed sikker på at alle forhold i forbindelse med overdragelsen sker fuldstændig korrekt.

 

Desuden så vil du få rådgivning til, hvordan du på bedste vis kan lave overdragelsen, så dit barn kan få så mange fordele ud af det som muligt, hvilket naturligvis er hele humlen i netop denne form for familiehandel.

 

Du kan få hjælp til at oprette et gældsbrev, samt modtage rådgivning i hvordan I kan drage nytte af reglerne for pengegaver, så det i princippet ikke behøver koste dit barn en eneste krone at overtage dit hus.

 

Så ja, familiehandler giver i den grad mening at foretage også her i år 2022.