Hvad er en søjleboremaskine?

Hvad er en søjleboremaskine?

Hvis der findes en maskine derude som kan give en solid og stor opgradering i værktøjsarsenalet hos en gør-det-selv, så er det altså en søjleboremaskine. Det er et større elektronisk værktøj, som borer helt lige og præcise huller i et materiale, hvor en håndholdt boremaskine bare ikke kan leverer den ønskede præcision. En søjleboremaskine kan klare sig igennem diverse hårdere materialer og så er den nem at justerer, og den kan indstilles meget præcist. Se forskellige modeller her: https://www.globaltools.dk/maskiner/boremaskiner

Foruden en hel del forarbejdet støbejern, består maskinen af en spindel med forskellige lejer og tantræk, kileremshjul, borepatron samt en motor med kontakt, som holder hele herligheden i gang. Der er også mange søjleboremaskiner på markedet at vælge imellem, og de bevæger sig i en prisklasse, hvor de fleste kan være med. Selvom de hedder noget forskelligt, så kan de stort set det samme.

Hvad er vigtigt ved en søjleboremaskine?

Der er forskellige elementer, som er vigtige at have in mente, når man skal på indkøb efter søjleboremaskine.

Tænd og sluk-knappen skal være let tilgængelig, så man hurtigt kan slukke for maskinen. Mange modeller sørger for dette ved at have en stor knap, som skiller sig ud i farve.

Det er også vigtigt at drejeknappen, der justerer hastigheden, er meget følsom og præcis. Det gør at man har så meget kontrol over søjleboremaskinen som overhovedet muligt, som gør det muligt at opnå resultater man kan være mere end tilfreds med.

Sørg for at din arbejdsstation, hvor du bruger din søjleboremaskine, er oplyst og foruden skygger. Det er yderst vigtigt af flere årsager. Ganske vist gør det det muligt at udfører sit arbejde til ug, men det højner også sikkerheden markant.

Det er vigtigt, at arbejdsstedet bliver oplyst effektivt, og helst uden skygger. De fleste søjleboremaskiner har LED-lys installeret under maskinen, som kan lyse op.

Sidst men ikke mindst er det også vigtigt at have det sjovt med det arbejde man går og laver. De fleste kan altså måske nikke anerkendende når nogen påstår at veludført arbejde til perfektion bare er federe. Den tilfredsstillelse som et helt lige bor i en metalplade kan give den almindelige gør-det-selv’er er alle pengene værd.