Gør ølbrygning til en hobby

Gør ølbrygning til en hobby

Hvis du også går som drømmer om at få en hobby, så er ølbrygning måske også noget for dig. Gør som tusindvis af andre – Bryg dit eget øl. Ølbrygning er noget der tiltaler mange, for det at skabe sin helt egen øl det er noget helt specielt som du ikke oplever med andre typer af hobbyer. Jeg tror ikke der er særlig mange der har siddet og drukket en øl, mens tanken om hvordan man egentlig brygger øl er kommet ind i tankerne. Der er nok heller ikke mange der har drukket en hel fantastisk øl fra et mikrobryggeri hvor tanken ”Bare jeg kunne lave sådan en øl” er kommet ind i baghovedet. Heldigvis behøver ikke blive bare ved tanken, for du kan faktisk brygge helt fantastisk øl selv.

Kom i gang med ølbrygning

Ølbrygning er måske en hobby hvor man skal have et lille skub. Det kan godt virke lidt uoverskueligt, men det er ikke fordi det er svært, det er nok nærmere end fornemmelse af, at det kan være svært der tilbageholder mange for at gå i gang med det. Til en start kan det være en rigtig god idé at downloadede en god begynderbog som denne https://bryggerbog.dk/ . Det er en bog der er skrevet til dig der aldrig har prøvet at brygge øl før. Hent den, så har du allerede en ret god idé om hvordan du kommer videre derfra. Du skal bruge lidt udstyr, så lav en lister hvor hvad du skal bruge, og hvad du måske kan låne dig frem til. Der er ingen grund til at købe en masse udstyr bare lidt for at komme i gang med at prøve at brygge. Du kan måske låne en store gryde fra en bekendt som du måske ved har sådan en. Hvis det er tilfældet så prøv at lån den til det første bryg. Derudover skal du have fat i nogle gærspande som du kan gære din øl i. Det kan du købe sammen med råvarer til ølbrygning her https://box2brew.dk/. I den webshop finder du alle de ting du skal bruge for at komme i gang med at brygge øl. 

Når du så har samlet de forskellige ting det være sig råvarer og udstyr så er der bare tilbage at få planlagt en dag hvor det skal foregå første gang. Den første gang skal du sørge for at have tid nok så du ikke bliver presset på tid. Du skal regne med det tager lidt længere tid den første gang. Det vigtigste er dog at få sat den datoen og så bare komme i gang. Det er faktisk supersjovt og meget lærerigt. Det kan godt være det går galt første gang, men så prøv igen. Det er let når først man kan det.