Fem nye sportsgrene du skal prøve

Fem nye sportsgrene du skal prøve

Hvis du er på udkig efter en ny måde at være aktiv på, hvorfor så ikke prøve en af disse fem nye sportsgrene? Fra lacrosse til disc golf er der noget for enhver smag. Så hvad venter du på? Kom ud og begynd at spille!

1. Disc golf

Disc golf er en sport, som ligner golf, men spillet foregår med et frisbee. Som med golf skal man kaste frisbee’en ind i et hul, men det er ikke lige så nemt som det lyder. Hullet i disc golf kan være meget forskelligt fra et sted til et andet – nogle gange er det en simpel ring, mens andre gange er det en lav og bred kant. Der findes også huller, der består af flere dele, som skal rammes for at vinde spillet.

2. Ringette

Ringette er en sport, der minder om ishockey, men spilles med et ringetov. Det er et hurtigt spil, hvor det gælder om at score point ved at kaste ringetovet ind i modstanderens banehalvdel. Der er to typer af tacklinger i ringette: “body check” og “stick check”. Body check betyder, at man rammer modstanderen med sin krop for at stoppe ham/hende, mens stick check betyder, at man forsøger at tage ringetovet fra modstanderen ved at hive i det med sin stav.

3. Parkour

Parkour er en sport, der udfordrer din krops koordination og balance. I parkour løber man fra én forhindring til den næste. Der handler om at forcere forhindringer ved hjælp af din krop og dine bevægelser. Det kan være alt fra trapper til buske og træer. Det kræver en god portion fysisk træning og styrke, men det er også både sjovt og udfordrende. Parkour er en god måde at styrke både konditionen og musklerne på.

4. Quidditch

Quidditch er en sport, der er inspireret af Harry Potter-bøgerne. Sporten spilles på en græsbane og består af to hold på syv spillere hver. To hold kaster en bold imellem sig, mens de forsøger at score point ved at hoppe op og ned på den. Der er også et hold, der hedder “beaters”, som har til opgave at beskytte de andre spillere mod boldene, der bliver kastet af modstanderne.

5. Lacrosse

Lacrosse er en sport, der spilles med en stang med et net for enden. Det er et kontaktsport, hvor det gælder om at score point ved at kaste en lille hård bold i mål på modstanderens banehalvdel. Der er to typer af tacklinger i lacrosse: “body check” og “stick check”. Body check betyder, at man rammer modstanderen med sin krop for at stoppe ham/hende, mens stick check betyder, at man forsøger at tage bolden fra modstanderen ved at løfte eller prikke i hans/hendes stav.

Læs om flere nye sportsgrene på www.myplanetsport.dk.