Derfor er digitalt bogholderi fremtiden for din virksomhed

Derfor er digitalt bogholderi fremtiden for din virksomhed

Det økonomiske aspekt af din virksomhed er noget af det vigtigste at have styr på. I alle virksomheder skal der føres regnskab, så der er styr på virksomhedens indtægter, udgifter og meget mere. I de fleste virksomheder hyres én eller flere bogholdere, som har ansvaret for at bogfører virksomhedens transaktioner og regnskaber. 

Hvornår skal der laves bogføring?

Hver gang din virksomhed laver en transaktion, skal det bogføres. En transaktion er typisk en handel, hvor et produkt eller ydelse opnås gennem betaling. Det er for eksempel, når du køber en ny printer til kontoret, men også når du skal give dine medarbejdere løn. Det vil altså kunne koges ned til, at din bogfører har styr på hele virksomhedens økonomi. Du skal altid sørge for at bogføre, og det vil også gælde, hvis du køber noget på kredit. Her er det vigtigt, at alle med adgang til virksomhedens kredit altid sørger for at gemme deres kvitteringer, så de kan bogføres og indsættes i jeres regnskab. Det gælder også de mindste køb, som hvis du køber mad til dine medarbejdere til frokost. 

Retio er et godt bud på en virksomhed der kan hjælpe dig med alt inden for bogføring.

Hvorfor skal du bogføre?

Alle virksomheder skal have overblik over deres økonomi. Det gælder også, hvis du har en lille virksomhed, som du driver hjemmefra, som du ikke nødvendigvis tjener penge på. Du skal både kunne argumentere for dine transaktioner, når du bruger eller får penge i din virksomhed. Hvis du for eksempel køber materialer, skal du gemme dine kvitteringer for at kunne fjerne moms, men hvis du sælger noget, skal du ligeledes kunne holde overblik over dine indtægter. Ved at have en effektiv bogføring, vil du nemt kunne lave din selvangivelse og årsregnskaber. Du vil nemt kunne finde et samlet tal for dine indtægter og udgifter, men også selve værdien af din virksomhed, som for eksempel kan dække over dit inventar og lager. Effektiv bogholderi kan også hjælpe med at finde ekstra penge i jeres budget, som I kan bruge til at styrke virksomhedens brand i markedsføring. 

Sådan får du styr på dit bogholderi

Det kræver meget energi og arbejde at drive sin egen virksomhed. Når du har muligheden for at kunne give arbejdsopgaver videre, kan det tit både betale sig personligt og økonomisk. Især er bogholderiet et vigtigt aspekt af din virksomhed, som du skal have fuldkomment styr på. Hvis du ikke har erfaring med økonomi, så kan det være en stor opgave at lave selv, imens du driver resten af din virksomhed. Her kan det være en fordel for både dig og din virksomhed at få hjælp udefra. Der findes et stort marked for bogholderi, som både kan findes fysisk i form af en fast medarbejder eller online, hvor der bogføres direkte hos et andet firma.