2 råd til at motivere dit barn i skolen

2 råd til at motivere dit barn i skolen

Hvordan får du dit barn til at være motiveret i skolen? Hvordan hjælper du dem, når de kæmper med lektierne? Her er 3 gode råd til at motivere dit barn i skolen.

Som forælder er det vigtigt, at du viser empati og forstår dit barns behov. Tag inspiration fra de følgende råd, men husk at, alle børn er forskellige, og det, der virker for det ene barn, virker måske ikke for et andet.

 

  1. Giv dem et fagligt løft og succesoplevelser

Det er vigtigt, at dit barn har succesoplevelser i skolen. Det kan være at få en god karakter til en prøve eller at blive rost af en lærer for sit arbejde i klassen. Disse positive oplevelser vil være med til at motivere dem til at fortsætte med at gøre deres bedste i skolen.

Mange børn falder desværre bagud, fordi de har huller i deres viden. Børnene har brug for støtte til at bygge bro over de eventuelle huller i deres forståelse, men desværre har de fleste forældre ikke selv styr på børnenes pensum eller tid til at hjælpe dem med lektierne. Derfor mener mange familier, at det giver mening at få hjælp fra en tutor.

Dermed får barnet et professionelt løft ved at arrangere lektiehjælp gennem en certificeret tutor. Denne ekstra støtte oplever vi ofte giver barnet større motivation i skolen.

En tutor kan nemlig give barnet den individuelle opmærksomhed, de har brug for ved at forstå vanskelige begreber, hjælpe med at forbedre deres karakterer og give dem den selvtillid, de har brug for.

2. Sæt små og opnåelige mål

For mange familier hjælper det, at man sammen med sit barn sætter nogle målsætninger. Det hjælper ved at give barnet en følelse af at have opnået noget, så de føler sig stolte, når de løser opgaverne. Det viser også barnet, at du som forælder er villig til at arbejde sammen med dem og hjælpe dem med at klare sig bedre.

Hvis du hjælper dit barn med at sætte små, opnåelige mål, vil det altså motivere barnet til at fortsætte med at arbejde hårdt i skolen.

Du kan starte med at sætte ugentlige eller månedlige mål. Hvis dit barn har problemer i et bestemt fag, kan I sætte et mål om at forbedre deres karakterer i det pågældende fag. Du kan også sætte mål for at lave lektier til tiden eller for at deltage mere i undervisningen.

Små belønninger undervejs kan også være en stor hjælp. Hvis dit barn f.eks. laver alle sine lektier i ugen, kan du give dem lov til at vælge en sjov aktivitet i weekenden. Det vil vise dem, at deres hårde arbejde betaler sig, og motivere dem til at fortsætte med at lave deres lektier.

Vi ved alle, hvor svært det er at forblive motiveret, når vi har det dårligt med os selv. Så sørg for, at du giver dit barn masser af opmuntring undervejs! Et simpelt “godt gået” eller “flot arbejde”, når de opnår deres mål kan være med til at øge dit barns selvtillid og motivation.

Endelig er det vigtigt at tale med dit barns lærer. De vil kunne fortælle dig, hvad dit barn gør godt i skolen, og hvor det har brug for forbedringer. Sammen kan I udarbejde en plan med klare målsætninger for at hjælpe dit barn med at klare sig bedre i skolen.