Valg af el ladcykel: 3 ting du skal huske

Valg af el ladcykel: 3 ting du skal huske

Har du også forelsket dig i en el ladcykel, så er der flere ting, du skal huske, inden du investerer i dit nye transportmiddel. Det er vigtigt, at du tænker over modellen, motoren og batteriet, så du får den el ladcykel, der passer allerbedst til dig og dine behov. Her kan du læse, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du vælger din el ladcykel.

1. Vælg den model, der passer til dig

Når du skal vælge en el ladcykel skal du huske at tænke på, hvordan din hverdag ser ud. Hvis du har et eller to børn, kan du nøjes med en mindre model af el ladcykel som for eksempel en STRØMSTAD plus2, som du kan finde på Boxbike.dk. Der er plads til 2 børn i ladet, og der er ét sæde til børnene, så der også er plads til for eksempel dagligvarer. Men har du en større familie, kan det være nødvendigt med en større model, som for eksempel en STRØMSTAD plus4, hvor der er plads til 4 børn i ladet uden problemer. Begge modeller har seler, så dine børn sidder sikkert, når I kører.

2. Tænk over motorens kraft

Med en el ladcykel får du ekstra hjælp på cykelstien, så selvom du har modvind, er der stadig masser af fremdrift i cyklen. Men du kan få el ladcykler med mere eller mindre kraftfulde motorer, så det er vigtigt, at du vælger den motor, der passer bedst til din hverdag. Hvis du ved, at du hver dag skal have flere børn med på cyklen samt dagligvarer eller lignende, så kan det være en god idé at investere i en mere kraftfuld motor. Og bor du i en by med mange bakker, eller skal du køre lange ture på cyklen, kan det også være en god idé at købe en mere kraftfuld motor, da du så kan slappe lidt mere af på cykelturen uden at gå på kompromis med hastigheden. Bor du derimod i en by med fladt terræn, eller skal din el ladcykel kun bruges til korte ture, hvor du ikke nødvendigvis skal køre hurtigt, kan du nøjes med en mindre kraftfuld motor.

3. Vælg det rette batteri

Med en el ladcykel følger der også et batteri, og det er batteriet, der bestemmer, hvor langt du kan køre på din cykel, inden du skal lade op igen. Derfor skal du også vælge batteriet efter, hvor langt du skal køre på din cykel på dine daglige ture. Hos Boxbike.dk kan du finde batterier med en rækkevidde helt op til 65-85 km, og vælger du sådan et batteri, kan du køre langt på en enkelt dag eller eventuelt vente længere imellem, at du oplader batteriet. Hvis du ved, at du vil oplade batteriet hver dag, eller at du kun skal køre korte ture, kan du nøjes med et batteri med en lavere rækkevidde, og hos Boxbike.dk kan du få et batteri med en lille rækkevidde på 35-55 km.