Hvad koster en luft til luft varmepumpe?

Hvad koster en luft til luft varmepumpe?

Går du og overvejer at skifte til en mere miljøvenlig opvarmningskilde af din helårsbolig, sommerhus eller kolonihavehus? Hvis dette er tilfældet, så vil det måske ikke være den rigeste idé at overveje en luft til luft varmepumpe. En luft til luft varmepumpe er nemlig en relativt billig investering, og ikke mindst en glimrende energikilde til selve opvarmningen. Men hvad koster en luft til luft varmepumpe så? Få svaret ved at læse videre.

1. Hvad er en luft til luft varmepumpe?

Det vil på nuværende tidspunkt være på sin plads, at komme lidt nærmere ind på hvad en luft til luft varmepumpe rent faktisk er – og ikke mindst hvordan den fungerer. En luft til luft varmepumpe er først og fremmest en perfekt løsning, hvis du ønsker at opvarme et mindre hus, sommerhus med elvarme eller en bolig der ikke ligger indenfor fjernvarmenetværket. Faktisk kan varmepumpen dække op til 70% af boligens varmeforbrug, hvilket gør den ideel at kombinere med f.eks. elvarme. En luft til luft varmepumpe kommer altid i to dele – en indedel og en udedel – hvor udedelen vil trække varmen ud af udeluften, der herefter blæses ind i rummet af indedelen. Indedelen vil placeres typisk i stuen/køkken-alrummet, hvilket gør at en luft til luft varmepumpe egner sig bedst til blot at opvarme et enkelt rum. Så hvis der skal opvarmes adskillige rum, så anbefales det derfor at kombinere varmepumpen med en anden opvarmningskilde.

2. Hvordan foregår monteringen af varmepumpen?

Når det kommer til selve monteringen, så vil dette typisk kræve professionel hjælp fra et autoriseret varmepumpe firma. Der skal nemlig monteres både inde- og udedel, hvilket i de fleste tilfælde vil overgå de fleste folks tekniske formåen. F.eks. skal udedelen monteres på et fast hævet underlag udenfor, hvorimod indedelen skal monteres i selve det rum der skal opvarmes – typisk på væggen højt oppe for at undgå eventuelle støjgener. Men dette er såmænd ikke det hele. Der skal nemlig også føres rør (kondensafløb og kølerør) under selve monteringen, så det kan bestemt ikke anbefales at du giver dig i kast med denne opgave på egen hånd. Monteringen afsluttes ved at montøren hælder kølemiddel på rørene, indstiller pumpens betjeningspanel og herefter tænder for strømmen.

3. Hvad koster varmepumpen så?

I sammenligning med andre energikilder, så er en luft til luft varmepumpe som nævnt ovenfor en relativt billig opvarmningskilde. Priserne på en luft til luft varmepumpe vil typisk ligge et sted mellem 9000-25,000 kroner inklusiv montering – alt afhængigt af hvilket mærke og kvalitet du beslutter dig for. Derudover vil du muligvis også kunne spare lidt ekstra penge ved at vælge et varmepumpe abonnement, der oven i den billigere engangsydelse såmænd også inkluderer det årlige serviceeftersyn i prisen. En luft til luft varmepumpe er alt i alt derfor en af de mindre investeringer, når det kommer til energikilder herhjemme – og er derfor absolut værd at overveje, hvis du ønsker at opvarme et mindre areal på en miljøvenlig måde. Dog skal du vide, at en luft til luft varmepumpe dog ikke vil være i stand til at opvarme dit vand. Så hvis du har brug for dette, så kan det derfor anbefales at du supplerer varmepumpen med en anden opvarmningskilde.