Guide til E bike: 4 ting du skal overveje før køb

Guide til E bike: 4 ting du skal overveje før køb

Elcykler er blevet populære som aldrig før – og med god grund. Med en elcykel får du jo ikke blot lidt ekstra hjælp i pedalerne, når regnen står ned i stænger i stiv modvind. Du får samtidigt også et miljøvenligt transportmiddel, der oven i købet vil spare dig en masse penge på benzin eller bus- eller togbilletter. Så hvis du på nuværende tidspunkt går med planer om at investere i en elcykel, så skal du bare læse videre her. For her får du nemlig 4 ting, som du skal overveje når du vælger din næste elcykel.

1. Hvad er dit behov?

Det allerførste du naturligvis skal overveje når du vælger elcykel, er at definere dine reelle kørselsbehov. Er du f.eks. på udkig efter en pålidelig elcykel til fladt terræn eller er du måske mere interesseret i lidt offroad MBK kørsel? Overvej derfor i forvejen hvad du planlægger at bruge cyklen til. dette vil nemlig gøre det langt nemmere for dig at vælge den helt perfekte model til netop dine behov.

2. Lær de forskellige modeller at kende

Der findes efterhånden et væld af forskellige elcykler, der hver især har deres helt specifikke forcer. Dog vil det i denne forbindelse være tilstrækkeligt at komme lidt nærmere ind på de mest gængse modeller herhjemme:

  • Klassiske elcykler: der er en god grund til denne type elcykel kaldes for klassisk. Den er nemlig langt den mest udbredte model herhjemme, og egner sig perfekt til kørsel på både fladt terræn, såvel som op ad bakken på landevejen. Der er med andre ord tale om en vaskeægte allrounder.
  • Foldbare elcykler: denne elcykel model kan som navnet antyder foldes sammen, hvilket gør den til den helt perfekte bycykel, hvor man ofte stiger af og på offentlig transport, men stadig har behov for at cykle. Den foldbare elcykel egner sig desuden også til at blive taget med indenfor på kontoret – bare så tyven ikke har mulighed for at få fingre i cyklen.
  • Fat Bikes: her er der tale om en elcykel med ekstra brede dæk, hvilket gør den særdeles velegnet til kørsel i ujævnt terræn – f.eks. på skovstien.
  • El ladcyklen: hvis du forestiller dig en Christianiacykel med elmotor, så har du en rimelig idé om hvad denne sidste elcykel er for en størrelse. En perfekt løsning, hvis du bor i byen og har behov for plads til både ungerne og poserne fra Netto.

3. Vælg et godt batteri

Det næste du skal gøre, er at overveje din potentielle elcykels batteri lidt nøjere. Og her kan det som tommelfingerregel altid anbefales at købe et Lithium batteri i en ordentlig kvalitet. Der skal jo trods alt være tilstrækkeligt med batteri til at kunne klare turen frem og tilbage.

4. Vælg den rigtige forhandler

Netop fordi kvaliteten desværre svinger en hel del, når det kommer til elcykler, så er det naturligvis vigtigt at du vælger en forhandler du kan stole på. Heldigvis behøver du ikke lede længere end hos Boxbike.dk for at finde landets måske bedste elcykler. Og med mere end 8 års erfaring og nordens største udvalg af kvalitets elcykler, så går du bestemt ikke galt i byen ved at vælge Boxbike som din nye elcykel leverandør.