Æstetik og effektivitet skal være i orden – vælg de rette vinduer

Æstetik og effektivitet skal være i orden – vælg de rette vinduer

Et hus’ vinduer udgør en ret stor del af det udtryk, som huset i sin helhed har. Deres placering, deres form, farve og meget andet, skal gerne spille sammen med den stil, som huset i øvrigt har. Det er de fleste nok enige om.

Derudover har vinduerne en meget stor betydning for husets energieffektivitet. Vinduerne i et hus repræsenterer nogle store huller, som er i husets facader, og det er altså derfor her, der er størst potentielt energitab. De fleste har oplevet, hvordan gamle og udtjente vinduer kan være utætte, og det giver hurtigt træk inde i huset. Det er noget skidt for indeklimaet, luftfugtigheden, temperaturen, elregning og sikkert mere til. Og hvem er det hele taget interesseret i at gå rundt i sit hus og fryse?

Af flere årsager er det altså vigtigt, at man tænker sig godt og grundigt om, når man skal vælge hvilke vinduer man ønsker i sin bolig, hvad enten der er tale om et renoveringsprojekt eller et nybyggeri.

Det er klart, at alle vil gå efter en vinduesløsning, hvor arkitekturen, det æstetiske og det funktionelle samt effektiviteten bare spiller sammen. Indiskutabelt er det dog, at man i hvert fald bør vælge nogle vinduer, som har en høj kvalitet og sikrer, at bygningen lever op til de nyeste standarder. Så vil man også være fremtidssikret, og man vil samtidigt have gjort noget godt for boligens værdi.

Det er meget fint, det hele, men hvor går man helt konkret hen for at finde de bedste vinduer, tænker du sikkert. Også det kan være svært at finde ud af. Men ét rigtig godt bud, er et norsk firma, der faktisk er grundlagt af en dansker og stadig ejes af dennes efterkommere, og som for relativt nyligt har etableret sig i Danmark.

Der er tale om vindues- og dørproducenten NorDan. En virksomhed, der har over 100 år på bagen, og som er etableret i hele Skandinavien, i Baltikum samt Polen. Til sammen beskæftiger NorDan over 2000 medarbejdere.

NorDan producerer døre og vinduer i de to produktlinjer, NTech og DTech. Vinduerne i begge serier er fremstillet af fyrretræ og aluminium. DTech-vinduerne er desuden udstyret med en kompositfals, og derudover er de designet og endda fremstillet i Danmark. DTech-vinduerne er særligt egnet til de danske vind og vejr-forhold, og er således et godt og sikkert valg.

NTech er vinduer, der lever op til de mest strenge krav for så vidt angår energieffektivitet, miljøpåvirkning og levetid. Det har alt sammen betydet, at vinduet har gjort sig fortjent til Svanemærket i Norge.

Alle vinduer fra NorDan har et minimalistisk og enkelt design, og kan i øvrigt fås i et flot udvalg af farver.